ست كول
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


اهلا وسهلا بكـ , لديك: 0 مساهمة .
آخر زيارة لك كانت في : الخميس يناير 01, 1970 .  
الرئيسيةالتسجيلأحدث الصوردخول

 

 طريقة عمل الجلاش سهل جداااا وجميل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
حنين الحب
مشرفه
مشرفه
حنين الحب


الجنس الجنس : انثى
عدد المساهمات : 1055
تاريخ التسجيل : 21/03/2012
العمر : 36

طريقة عمل الجلاش سهل جداااا وجميل Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الجلاش سهل جداااا وجميل   طريقة عمل الجلاش سهل جداااا وجميل Icon_minitimeالأحد يوليو 08, 2012 9:00 pm

عشان بحبه جدااا قلت اجيبلكم طريقة عمله وهو الجلاش الحلو ياللا معايا بقى
طريقة عمل الجلاش سهل جداااا وجميل 0812_md_13417739891
الحاجات اللى محتاجينها الاول هيا :

جلاش ... بالكمية اللى تناسبك

سودانى مفروم ناعم ... او اى مكسرات تحبيها

سمن سايحة ... او زبدة سايحة

شربات او قطر

*******************************
يلا بينا ( بسم الله )
نفرد الجلاش وياريت لو كان صابح
ولو كان محطوط فى الفريزر يبقى نطلعه قبل ما نبدأ فى الشغل بفترة كافية بحيث انه يكون فك خالص وبقى طرى
هناخد واحدة جلاشاية بس فى كل مرة ان شاء الله ( علشان كده ما شاء الله بيدى كمية كبيرة )
ولما ناخد الجلاشاية نغطى اخواتها بقماشة نظيفة كويس على طول علشان الباقى ما ينشفش مننا لو اتعرض للهواء
نبدا ندهن الجلاشاية بتاعتنا بالسمنة السايحة او الزبدة بس المهم انه يكون دهن خفييييييييف جدااااااااااا

هنا هنبدأ نفرد شوية سودانى او المكسرات المفرومة ناعم على طرف الجلاشاية

هنا نلف الجلاشاية بايدينا الاتنين علشان نعرف نتحكم فيها وتبقى مظبوطة من الناحيتين وما تتقطعش مننا
الجلاش اصلا بيتحايل على نفسه علشان يتقطع ... فناخد بالنا ونلف بشويييييييش
خدوا بالكم تكونوا مبحبحين ايديكم شوية ... يعنى ما نبرمش الجلاش جامد وياريت نسيب جوا شوية فراغ

مش هنلف الجلاشاية للاخر ... لا ... هنسيب فيها حوالى 3 سم فى الاخر من غير لف علشان ده هيبقى ورق الوردة
بعد ما بقى عندنا الجلاشاية عاملة زى الماسورة المحشية بالمكسرات نلفها على شكل حلزون
بس ناخد بالنا من اننا نسيب ال3 سم اللى كنا سايبينهم من الاول خارج الورده وبشكل عشوائى كانها ورقات الوردة
يا سلاااااااااااااااام على الفن

بعد كده ناخد وردتنا الحلوة ونحطها فصينية مدهونة بالسمن ونحط الوردة جنب الوردة
وندهن اطراف ورقات الورد بشوية سمن خفيف علشان تبقى لونها دهبى لما ندخلها الفرن
ولما نملأ الصينية كلها بالوردات ونعمل جنينة حلوة ندخلها الفرن وناخد بالنا انها مش بتاخد وقت فى الفرن
بالكثير 10 دقايق على الرف الوسطانى وفحرارة متوسطة ونفتح عليها الفرن عادى طبعا فى اى وقت
اول ما نلاحظ ان ورقات الورد بتاعنا بقى لونها دهبى نخرجها على طول ونكون مجهزين عندنا الشربات او القطر
ناخد بالنا ان الشربات لازم يكون بااااااااااااااااااااااارد ولسة خارج من التلاجة حالاااااااااااااااا
يعنى الجلاش سخن جدااااااا والشربات بارد جداااااااااا ولما نصبه على ورداتنا يعمل لنا تششششششششش
نشيل ورداتنا من الشربات ونرصها فطبق تقديم وباألف هنا والشفا
Smile Smile
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الجلاش سهل جداااا وجميل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الجلاش بالكريمة طعم يجنن
» سهل وجميل دعاء من 8 كلمات يسترك يوم القيامه لا يفوتكم
» معلومات نادرة وجميلة جداااا
» موقف صعيدى طريف....كوميدى جداااا
» حدوتة البغبغان والطاووووس......جامدة جداااا

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ست كول :: اقســـــام الطبـــــخ :: منتدى الحلويات-
انتقل الى:  
6كول